Obilježena Globalna sedmica poduzetništva u JU Srednja ekonomsko-trgovinska škola Tuzla
3.12.2018

Obilježena Globalna sedmica poduzetništva u JU Srednja ekonomsko-trgovinska škola Tuzla

Završna manifestacija obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva ove godine održana je u Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli u četvrtak 29.11.2018. godine na kojoj su pored učenika, profesora, roditelja učešće uzele i predstavnice Ministarstva obrazovanja i nauke, Pedagoškog zavoda i Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona.

Tema pod nazivom “Žensko poduzetništvo” bila je predmet interesovanja učenika čija su se preduzeća predstavila na takmičenju koje je organizovano od strane profesora ekonomske grupe predmeta koje vode sekciju „Mladi poduzetnik“.  Predstavnicama Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona dodijeljena je uloga u žiriju kod odabira najboljih preduzeća po nekoliko kriterija: orginalnost ideje, kvalitet prezentacije, kvalitet marketing plana, detaljnost finansijskog izvještaja te kreativnost  štanda. Na takmičenju su se predstavili učenici od prvog do četvrtog razreda sa pet preduzeća uz prezentacije biznis planova i uređene štandove na kojima su na vrlo kreativan način izložili svoje proizvode i predstavili usluge koje pružaju.

Ovom prilikom su učenici i nastavnici  ekonomsko-trgovinske škole prezentirali rezultate aktivnosti tokom mjeseca poduzetništva, izveli prigodan kulturno-zabavni program sekcija koje egzistiraju u školi, te su na kraju proglašene najbolje ideje i nagrađena najbolja preduzeća odnosno ekipe koje su se predstavile na takmičenju. Također je dogovoreno da će se i u narednom periodu nastaviti uspješna saradnja Ministarstva privrede sa srednjim školama na području Tuzlanskog kantona kada je riječ o obilježavanju Globalne sedmice poduzetništva. 

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE