Školski čas u Mješovitoj srednjoj školi Doboj Istok i posjeta učenika preduzeću „Širbegović“ d.o.o. Gračanica
12.4.2019

Školski čas u Mješovitoj srednjoj školi Doboj Istok i posjeta učenika preduzeću „Širbegović“ d.o.o. Gračanica

Petog dana promocije poduzetništva i obrtništva u obrazovnim institucijama na području Tuzlanskog kantona koju organizuje Ministarstvo privrede TK održan je školski čas u Doboj Istoku i organizovana posjeta preduzeću „Širbegović“ d.o.o. u Gračanici.

 

Školski čas na temu „Kako postati poduzetnik?“ održan je danas u Mješovitoj srednjoj školi Doboj Istok. Školskom času su prisustvovali predstavnik Službe za poduzetništvo, lokalni razvoj i finansije Općine Gračanica i predstavnica Kantonalne privredne komore Tuzla koji su sa učenicima razgovarali o važnosti obrazovanja za poduzetništvo. Učenicima četvrtih razreda predstavila se kompanija MFS TRADE d.o.o. Doboj Istok koja se bavi otkupom mlijeka i proizvodnjom mliječnih proizvoda, a čiji je predstavnik učenike upoznao o aktivnostima i procesom proizvodnjom te potrebnim znanjima i vještinama za rad u ovoj kompaniji.

 

Nakon održanog školskog časa, predstavnici Komore i Općine Gračanica zajedno sa učenicima JU Druga osnovna škola Gračanica posjetili su preduzeće „Širbegović“ d.o.o. u Gračanici. Oko 70-tak učenika ove škole imalo je mogućnost upoznati se sa istorijom firme i naporima koji su uloženi s ciljem rasta i unapređenja poslovnih procesa kompanije. Pored toga, predstavnici firme učenike su upoznali sa procesima  proizvodnje i omogućili im posjetu proizvodnih pogona ove građevinske firme.

 

Promocija poduzetništva i obrtništva na Tuzlanskom kantonu se nastavlja u srijedu, 17.04.2019. godine kada je planirano da se održi školski čas  na temu „Promocija obrtničkih zanimanja“ u JU Osnovna škola Banovići.

 

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE