Održano državno takmičenje frizera u Tuzli
15.4.2019

Održano državno takmičenje frizera u Tuzli

U nedelju 14.aprila 2019. godine u Tuzli je održano Otvoreno državno prvenstvo Saveza frizera Bosne i Hercegovine. Uvodnu riječ dali su predsjednik Kluba frizera i kozmetičara gosp. Enes Mustačević i predsjednik Saveza frizera BiH gosp. Stipe Filipović, dok je pomoćnica ministra za poduzetništvo i obrt Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona gđa. Nisveta Osmić proglasila otvorenim takmičenje frizera. Riječ je o najznačajnijoj frizerskoj manifestaciji koja je i ovoga puta okupila više od 100 učenika i vrhunskih  frizera iz naše zemlje, Srbije i Crne Gore. Organizatori manifestacije su Savez frizera BiH i Klub frizera i kozmetičara Tuzla.

Cilj takmičenja je jačati struku i učiti se ispravnim frizerskim vještinama i tehnikama. Samo tako rezultati neće izostati. Urednost, spretnost, inovativnost, brzina, neke su od osnova koje su takmičari i u kategorijama progresiv, školski berber kat, gala frizura trebali postići. Klub frizera i kozmetičara Tuzla tradicionalno organizuje i učestvuju na ovakvim manifestacijama.

Učesnici Otvorenog državnog prvenstva frizera BiH u Tuzli imali su priliku čuti savjete i jednog od članova Borda direktora Svjetske frizerske organizacije Zorana Vukčevića iz Crne Gore. Takmičenju su se odazvali i predstavnici Srbije koji su tu bili zbog druženja i učenja sa kolegama frizerima.

Pobjednici sa ovog državnog takmičenja stiču pravo učešća na svjetskom prvenstvu frizera u Parizu u septembru 2019. godine, a nastupati će kao reprezentacija Bosne i Hercegovine.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE