Poziv na 10. Međunarodni Sajam poduzetništva i obrta – GRAPOS EXPO u Gračanici
15.4.2019

Poziv na 10. Međunarodni Sajam poduzetništva i obrta – GRAPOS EXPO u Gračanici

U utorak, 16. aprila 2019. godine u 11 sati na Poslovnoj zoni Fering u Gračanici otvara se 10. Međunarodni Sajam poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2019. Ove godine GRAPOS EXPO slavi svoj prvi dvocifreni jubilej i izlagačima i posjetiocima na svom desetom izdanju nudi više nego do sada. Na prošlogodišnjem izdanju brojke su pokazale zašto je GRAPOS EXPO jedan od vodećih Međunarodnih sajmova poduzetništva i obrta. Naime, broj izlagača je uveliko prešao tri stotine, više od 50 medijskih ekipa je pratilo dešavanja, sajamski prostor se raširio na oko 10 000 kvadrata i sklopljen je rekordan broj saradnji.

GRAPOS EXPO je sajam poduzetništva i obrta širokog spektra, međunarodnog karaktera i razvojno-edukativnog usmjerenja. Sajam se profilira kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata te kvalitetnih uvjeta iz okruženja koji doprinose razvoju poduzetništva i obrta.Održava se na lokaciji - prostoru poslovne zone „Fering“ od 16. do 19. aprila na preko 11.000m2 izložbenog prostora.

Dana 16.04.2019. godine od 11:00 sati počinje Svečana ceremonija otvaranja Sajma, a od 12:30 do 14:00 sati govorit će se o privrednim potencijalima TK – prilikama i mogućnostima u 2019. godini.

Drugog dana sajma planirana je konferencija mladih poduzetnika „NEXUS“ na kojoj će se prezentirati dobri primjeri prakse u poduzetništvu mladih. Razlog više da posjetite Gračanicu je 4. Sajam automobila “Auto Show Week” koji će se ove godine održati u sklopu GRAPOS EXPO-a u  Gračanici.

Sajam predstavlja privrednu aktivnost malog i srednjeg poduzetništva i svih drugih aktera razvoja poduzetničke klime te privrednog i ekonomskog razvoja opštine Gračanica, Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

U prilogu je kompletan program održavanja sajma.

FOTOGRAFIJE