Promocija poduzetništva i obrtništva u Mješovitoj srednjoj školi u Kladnju
19.4.2019

Promocija poduzetništva i obrtništva u Mješovitoj srednjoj školi u Kladnju

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona u petak 19.04.2019. godine organiziralo je školski čas promocije poduzetništva i obrtništva u JU Mješovita srednja skola u Kladnju. 

Tokom održavanja časa u Mješovitoj srednjoj školi u Kladnju, pomoćnik ministra za poduzetništvo i obrt gđa. Nisveta Osmić učenicima je prezentirala aktivnosti Ministarstva privrede na promociji poduzetništva i obrtništva u školama te pomenula saradnike na ovom projektu. Predstavnik Službe za finansije, poduzetništvo i lokalni ekonomski razvoj gosp. Alem Tabić prezentirao je zakonski okvir za registraciju obrta i projekte koje podržava Općina Kladanj za mlade za pokretanje vlastitog biznisa. Ispred Obrtničke komore Tuzlanskog kantona iz Općine Kladanj gosp. Šano Halilović učenicima je govorio o podrškama Komore I spremnost da pruže sve informacije mladim poduzetnicima.

Vlasnica obrta pekara "Anila” gđa. Elvira Osmankajć iz Kladnja, prisutnima je prenijela vlastita iskustva iz oblasti osnivanja i upravljanja biznisom.

Cilj održavanja časa  bio je razvijanje svijesti o važnosti poduzetništva i podizanje poduzetničkog duha među učenicima te time i davanje doprinosa razvoju poduzetništva i obrtništva na području Tuzlanskog kantona. 

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE