Održan sastanak sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla i Sberbank BH d.d.
17.6.2019

Održan sastanak sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla i Sberbank BH d.d.

Otežan pristup kapitalu za potencijalne i postojeće poduzetnike u Tuzlanskom kantonu bila je tema sastanka koji je danas održan u prostorijama Udruženja za razvoj NERDA Tuzla. Sastanku su prisustvovali ministar privrede Osman Puškar sa saradnicima, direktor Udruženja za razvoj NERDA Enes Drljević sa saradnicima i direktor  Sberbank BH d.d. Tuzla Nevres Hadžić.

Na sastanku je dogovorena buduća saradnje između institucija i zalaganje na jačanju Garantnog fonda kako bi se omogućila podrška poduzetnicima sa područja Tuzlanskog kantona i osigurala garantna sredstva za kredite kao poticaj razvoju privrede i novom upošljavanju.

Osim omogućavanja pristupa finansijskim sredstavima, stimulisanja start up kompanija u početnoj fazi poslovanja, te kreiranja novih radnih mjesta, program dodjele kreditnih sredstava podrazumijevao bi i poslovnu edukaciju iz oblasti koje su od značaja za pokretanje i razvoj vlastitog poslovnog poduhvata, sa akcentom na pripremu poslovnih planova, kao i mentorsku podršku koja bi bila pružena novim poduzetnicima.

U narednom periodu Ministarstvo privrede zajedno sa Udruženjem za razvoj NERDA i Sberbank BH d.d. Tuzla nastavit će zajedničku saradnju na definisanju uslova i kriterija za implementaciju programa.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE