Prezentacija 4.poziva „Challenge fond za inovativne poslovne ideje”
2.7.2019

Prezentacija 4.poziva  „Challenge fond za inovativne poslovne ideje”

Kantonalna privredna komora Tuzla i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA pozivaju Vas na prezentaciju 4. poziva za dodjelu grant sredstava“Challenge fond za inovativne poslovne ideje” u utorak  9. jula 2019. godine u 11,00 sati u Kantonalnoj privredenoj komori Tuzla, Trg slobode bb (III sprat).

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH.

Sredstva u ukupnom iznosu od oko 3 miliona euranamijenjena su mikro, malim i srednjim preduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Indikativni iznos sredstava u okviru četvrtog poziva je 800.000 eura, a maksimalan iznos grant sredstava iz Challenge fonda je 30.000 eura.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba. Rok za podnošenje aplikacija je 16. juli2019. godine do 16:00 sati.

Na info danu zainteresirani će imati priliku saznati sve detalje o načinu i uvjetima prijave, ali i iznosima koji stoje na raspolaganju aplikantima.

Sudjelovanje na info danu je potrebno potvrditi na mail komora@kpktz.ba.

Za više informacija o fondu možete kontaktirati Sanelu Dževlan, Projekt menaera na telefon:033 652 935 ili na email:  sanela@serda.ba.      

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog događaja i odazvati se pozivu.

   
FOTOGRAFIJE