Javni natječaj – Izgradnja poduzetničkih zona i mentoring usluge
4.7.2019

Javni natječaj – Izgradnja poduzetničkih zona i mentoring usluge

U srijedu 03.07.2019. godine Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je objavilo Javni natječaj za odabir korisnika grant sredstava u 2019. godini za projekte: Izgradnja poduzetničkih zona i Pružanje mentoring usluga za subjekte male privrede.

Za projekat Izgradnja poduzetničkih zona mogu aplicirati općine i gradovi u Federaciji BiH i na raspolaganju je ukupno 4.500.000 KM za izgradnju nove i unapređenje postojeće komunalne infrastrukture u poduzetničkim zonama Federacije Bosne i Hercegovine tamo gdje ista predstavlja prepreku razvoju poduzetništva, kao i unapređenje usluga za upravljanje razvojem poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Projekat za Pružanje mentoring usluga za subjekte male privrede namijenjen je subjektima male privrede definisanim po Zakonu o poticanju razvoja male privrede i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima koji imaju sjedište na području Federacije BiH, nalaze se u većinskom privatnom vlasništvu državljana BiH, te imaju najmanje 1 (jednog) zaposlenog na neodređeno vrijeme.Ukupna raspoloživa vrijednost za ovaj projekat je 50.000 KM.

Sve potrebne informacije, smjernice i prateću dokumentaciju možete preuzeti na stranici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta na linku:https://www.fmrpo.gov.ba/javni-natjecaj-izgradnja-poduzetnickih-zona-i-mentoring-usluge/

Prijave se dostavljaju zaključno sa 30.08.2019. godine (petak), odnosno prihvatit će se prijave koje imaju poštanski pečat najkasnije sa navedenim datumom.

Sve dodatne informacije vezane za ovaj javni konkurs mogu se dobiti isključivo putem elektronske pošte, najkasnije 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, na internet adresi: grant2019@fmrpo.gov.ba.

FOTOGRAFIJE