Poziv na edukaciju Opštinama/Gradovima Tuzlanskog kantona za ISO 9001:2015
15.8.2019

Poziv na edukaciju Opštinama/Gradovima Tuzlanskog kantona za ISO 9001:2015

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona i Kantonalna privredna komora Tuzla poziva sve zainteresovane na edukativno predavanje koje organizuje SIQ Ljubljana, ( Slovenski institut za kakovost in meroslovje) na temu: ISO 9001:2015 - Načela i zahtjevi, Certifikacijski postupak – ključni koraci.

Cilj ove edukacije je prezentiranje sistema upravljanja kvalitetom po ISO 9001:2015 i upoznavanje sa načelima i zahtjevima ovog standarda, kao i sa procesom implementacije i certifikacije.

Naglašavamo da sistem upravljanja kvalitetom, u skladu sa zahtjevima standarda BAS EN ISO 9001, obuhvata aktivnosti kojima organizacija,odnosno, opština/grad identifikuje svoje ciljeve i utvrđuje procese i resurse koji se zahtijevaju da bi se ostvario željeni rezultat. Sistem upravljanja kvalitetom omogućava najvišem rukovodstvu optimizaciju korištenja resursa uzimajući u obzir dugoročne i kratkoročne posljedice svoje odluke. Sistem upravljanja kvalitetom pruža načine za identifikovanje mjera koje se bave predviđenim i nepredviđenim posljedicama u isporuci proizvoda i/ili usluga.

Predavanje će održati gđa. Alisa Salković, diplomirani inžinjer menadžmenta kvalitetom, konsultant za sisteme upravljanja, provjerivač za sisteme upravljanja prema standardima ISO 9001, ISO 14001, HACCP kao i HALAL kvalitete. Predsjednica je Tehničkog komiteta TC 48 pri Institutu za standardizaciju Bosne i Hercegovine i osoba sa dugogodišnjim iskustvom i radom u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini, Srbiji i u okruženju.

Osnovna načela u provođenju reformskih mjera, Strateškog okvira za javnu upravu su načela evropskog upravnog prostora i dobre uprave: pouzdanost, predvidljivost, odgovornost i transparentnost, finansijska održivost i učešće građana u donošenju i provođenju politika i propisa. Jedan od načina implementacije načela u provođenju reformskih mjera, Strateškog okvira za javnu upravu u Bosni i Hercegovini je uvođenje sistema za upravljanje kvalitetom. Na Jahorini je 28. i 29. maja 2019.godine, održana radionica za planiranje novog operativnog plana za uvođenje upravljanja kvalitetom u Bosni i Hercegovini 2019–2022. godina. Cilj operativnog plana za uvođenje upravljanja kvalitetom u Bosni i Hercegovini 2019-2022. jeste kontinuirano i plansko unapređenje javne uprave u efikasnu i efektivnu upravu, koja će pružati kvalitetnu uslugu svim građanima Bosne i Hercegovine.

Predavanje će se održati u utorak 03.09.2019. godine sa početkom u 11:00 h, u velikoj sali Kantonalne privredne komore Tuzla, ulica Trg Slobode bb Tuzla.


Molimo Vas, da pismenim putem potvrdite svoje prisustvo na email janez.lemic@siq.si
 ili simona.knez@siq.si

Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Alisa Salković mob. +387 63 992 400

 

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE