Održan seminar za predstavnike općina/gradova sa Tuzlanskog kantona na temu ISO 9001:2015
3.9.2019

Održan seminar za predstavnike općina/gradova sa Tuzlanskog kantona na temu ISO 9001:2015

U utorak 03.09.2019. godine, održan je seminar na temu: ISO 9001:2015 - Načela i zahtjevi, Certifikacijski postupak u organizaciji SIQ Ljubljana, ( Slovenski institut za kakovost in meroslovje) uz podršku Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i Kantonalne privredne komore Tuzla.

Cilj seminara je bio prezentacija sistema upravljanja kvalitetom po ISO 9001:2015 i upoznavanje sa načelima i zahtjevima ovog standarda, kao i sa procesom implementacije i certifikacije.

Prisutnima se u uvodnom dijelu seminara obratio gosp. Janez Lemič, iz SIQ akreditovane certifikacijske kuće iz Ljubljane koju je ujedno i predstavio te kratko prezentirao postupak uvođenja sistema upravljanja kvalitetom i certifikacijski sistem upravljanja. Nakon uvodnog izlaganja gđa. Alisa Salković, diplomirani inžinjer menadžmenta kvalitetom, konsultant za sisteme upravljanja je prisutnima prezentirala istorijat standarda, razloge uvođenja, načela te zahtjeve standarda ISO 9001:2015. Seminaru je prisustvovalo 16 predstavnika iz općina/gradova Lukavca, Gračanice, Sapne, Srebrenika, Kalesije, Doboj Istoka, Banovića i Gradačca kao i predstavnice Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona.

Na seminaru se diskutovalo o benefitima sistema upravljanja kvalitetom koji obuhvata aktivnosti kojima  opština/grad identifikuje svoje ciljeve i utvrđuje procese i resurse kako bi se ostvario željeni rezultat.

Seminar je organizovan u svrhu upoznavanja predstavnika općinskih/gradskih uprava o načelima u provođenju reformskih mjera Strateškog okvira za javnu upravu u Bosni i Hercegovini kroz uvođenje sistema za upravljanje kvalitetom te su očekivanja polaznika da se znanjima i vještinama usvojenim na seminaru o ISO 9001:2015 unaprijedi sistem javne uprave koji će pružati što kvalitetniju uslugu građanima.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE