Javni poziv raspisao USAID/Sweden FARMA II projekat
12.9.2019

Javni poziv raspisao USAID/Sweden FARMA II projekat

Zajednički projekat USAID-a i Vlade Švedske “Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II” (FARMA II) raspisao je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će podržati ulaganja u inovacije u poljoprivredu, jačanje uloge žena, mladih i marginaliziranih grupa, te novoosnovanih preduzeća, kao i aktivnosti promocije poljoprivrednih proizvoda s ciljem povećanja prodaje i osiguranja pristupa tržištu. Ukupno raspoloživi grant fond za ovaj poziv je oko 1,2 miliona dolara.

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti na sljedećem linku: http://farmabih.ba/bs/press/usaidsweden-farma-ii-projekat-raspisao-novi-poziv-za-povecanje-prodaje-poljoprivredi/447

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski (Word i PDF) putem e-mail adrese grants@farmabih.ba i u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo ili Banja Luka), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 4.10.2019. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva. Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila grants@farmabih.ba do 15.9. u 11:00 sati). Napominjemo da poziv nije otvoren za individualne poljoprivredne proizvođače (fizička lica).

Informativni sastanci će biti održani prema sljedećem rasporedu:

• Banja Luka (Privredna komora RS, 16.9. u 11 sati),
• Sarajevo (Vanjskotrgovinska komora BiH, 18.9. u 11 sati),
• Mostar (Federalni agromediteranski zavod, 19.9. u 11 sati) i
• Tuzla (Kantonalna privredna komora Tuzla, 20.9. u 11 sati).

Sva pojašnjenja i uputstva će biti iskomunicirana putem e-mail adrese grants@farmabih.ba ili objavljena na stranici projekta.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE