Podrška samozapošljavanju - Subvencije za pokretanje poslovnih poduhvata u okviru Javnog poziva "Podrška razvoju Kantona 2019"
15.10.2019

Podrška samozapošljavanju - Subvencije za pokretanje poslovnih poduhvata u okviru Javnog poziva "Podrška razvoju Kantona 2019"

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo je 10. oktobra 2019. godine Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava «Podrška razvoju Kantona» za 2019. godinu. Ukupan fond raspoloživih sredstava po različitim namjenama iznosi 1.010.000 KM, a po prvi put su obezbjeđena i sredstva za subvencije za pokretanje poslovnih poduhvata. Osnovni ciljevi koji se žele postići implementacijom ovog projekta se ogledaju u doprinosu privrednom razvoju Tuzlanskog kantona kroz omogućavanje uslova za samozapošljavanje i podizanje poduzetničkog duha na području Tuzlanskog kantona.

Ukupan fond dostupnih sredstava po ovom projektu iznosi 170.000 KM, a dodjeljivaće se u iznosu od maksimalno 10.000 KM po jednom korisniku. Nepovratna sredstva mogu se koristiti za finansiranje troškova pokretanja i opremanja novih poslovnih poduhvata na području Tuzlanskog kantona.

Pravo na dodjelu sredstava imaju nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, a uslovi koje korisnici moraju ispuniti za dodjelu sredstava su:

  • Prebivalište na području Tuzlanskog kantona;
  • Namjera registrovanja djelatnosti sa sjedištem na području Tuzlanskog kantona;
  • Poslovni plan sa kojim korisnik aplicira dobio je pozitivnu ocjenu;
  • Nisu ostvarili pravo na sufinansiranje predložene namjene iz drugog izvora. 

Više informacija o javnom pozivu i ovom projektu možete dobiti na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona: http://www.tk.gov.ba/javni-pozivi/247-mier/6956-javni-poziv-za-odabir-korisnika-grant-sredstava-podrska-razvoju-kantona-za-2019-godinu

Javni poziv ostaje otvoren 21 dan od dana objavljivanja, a sve dodatne informacije vezane za Javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom na brojeve telefona: 035/369-327, 035/369-357 i 035/369-353.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE