Poziv na prezentaciju „Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima (MSP) u BiH“
4.12.2019

Poziv na prezentaciju „Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima (MSP) u BiH“

Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona, Udruženjem za razvoj NERDA i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH  poziva Vas na prezentaciju „Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima (MSP) u BiH“. Prezentacija će se održati u utorak, 10.12.2019. godine u velikoj sali Kantonalne privredna komora Tuzla,Trg slobode bb, sa početkom u 11.00 sati.

Prezentacija se organizuje u cilju otpočinjanja procesa uspostave platforme za digitalnu transformaciju za mala i srednja preduzeća u Tuzlanskom kantonu po uzoru na sličan model, tj. Centar za digitalnu transformaciju (https://cdt.org.rs/), koji je uspostavljen u Srbiji tokom 2018. godine od strane Privredne komore Srbije, takođe uz podršku GIZ-a.

Pored prezentacije procesa uspostave Centra koju će izvršiti g. Jürgen Kapennmann i iskustva iz prakse provođenja projekata digitalne transformacije u malim i srednjim preduzećima, biće prezentovane i trenutne potrebe malih i srednjih preduzeća za podrškom u procesu digitalne transformacije dobijene istraživanjem.

Primarni cilj projekta „Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH“ je da obezbjedi podršku malim i srednjim preduzećima u BiH da unaprijede svoje inovacione kapacitete putem korištenja digitalnih tehnologija i unaprijediti raspoloživost odgovarajuće podrške za preduzeća u ovoj oblasti, te ojačati saradnju MSP sa donosiocima relevantnih politika, predstavnicima javnog sektora i naučno-istraživačkih institucija.

S obzirom na sve veću ulogu digitalne transformacije u privredi, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou, a u cilju podizanja efikasnosti poslovanja preduzeća, nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog događaja i odazvati se našem pozivu.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do ponedjeljka 9.12.2019. godine na mail adresu sabrina@kpktz.ba ili komora@kpktz.ba .  

 
DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE